Over het Nico van
der Horstpark

Welkom bij Nico!

Een nieuwe woonlocatie met 100 woningen, een grote gemeenschappelijke tuin en tuinhuis, voor huurders die er samen iets van willen maken: dat is het Nico van der Horstpark. Het park ligt op de grens van Leiden en Voorschoten en vlakbij de belangrijkste uitvalswegen. Vanuit het park loopt een groene wandel- en fietsroute langs de Vliet.

Het Nico van der Horstpark is een project waarin woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden samenwerken. Het terrein is beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap. Het Druckerfonds, Fonds1818 en het WOZ-fonds leverden een financiële bijdrage aan Nico.

Nico van der Horst

De locatie is vernoemd naar Nico van der Horst. Hij was een gewone man, met een passie: fotografie. Een echte Leidenaar met aandacht voor zijn stad en zijn stadsgenoten. Dat het park naar hem vernoemd is, is niet zomaar. Het moet een plek worden voor gewone mensen die er samen een bijzondere Leidse wijk van willen maken.

Vernoemd naar een echte nuchtere Leidenaar met liefde voor de stad.

De bewoners

Nico biedt straks een nieuw thuis aan een mix aan bewoners. Een deel van deze mensen heeft een vluchtelingenachtergrond. Daarom werken we samen met Stichting Vluchtelingenwerk. Omdat het park een nieuwe woonlocatie is, bepalen de bewoners straks hoe de wijk er in de toekomst uit zal zien. Samen kunnen ze van Nico een fijne woonplek maken.

De kleinzoon van Nico

De kleinzoon van Nico

Plek om samen iets van te maken

Het Nico van der Horstpark heeft veel gemeenschappelijk groen en een groot tuinhuis. De bewoners bepalen straks samen wat ze daar van willen maken: een speeltuin of moestuin, een inloopcafé, een kookstudio… Spreekt het je aan om samen met je nieuwe buren te bedenken welke activiteiten dat kunnen zijn? Dan is Nico op zoek naar jou!

Planning

De woningen van Nico worden in januari 2018 te huur aangeboden via WoningNet. Om te reageren moet je bij WoningNet ingeschreven staan. De nieuwe bewoners ontvangen tussen april en juni 2018 hun huissleutels. Kijk voor meer informatie over huren bij de woningen.