Over het Nico van
der Horstpark

Welkom bij Nico!

Het Nico van der Horstpark is een project van woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden. Het terrein is beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap. Het Druckerfonds, Fonds1818 en het WOZ-fonds leverden een financiële bijdrage aan Nico.

Nico van der Horst

De locatie is vernoemd naar Nico van der Horst. Hij was een gewone man, met een passie: fotografie. Een echte Leidenaar met aandacht voor zijn stad en zijn stadsgenoten. Dat het park naar hem vernoemd is, is niet zomaar. Het is een plek voor gewone mensen die er samen een bijzondere Leidse wijk van willen maken.

Vernoemd naar een echte nuchtere Leidenaar met liefde voor de stad.

De bewoners

Nico biedt een thuis aan een mix aan bewoners. Een deel van deze mensen heeft een vluchtelingenachtergrond. Daarom werken we samen met Stichting Vluchtelingenwerk. Omdat het park een nieuwe woonlocatie is, bepalen de bewoners hoe de wijk er uitziet. Samen maken ze van Nico een fijne woonplek.

De kleinzoon van Nico

De kleinzoon van Nico

Plek om samen iets van te maken

Hoe help je bewoners om zich snel thuis te voelen en met elkaar in contact te komen? Peen&Ui, social designers uit Leiden (www.peenenui.nl), kreeg opdracht om die eerste kennismaking met de plek en elkaar te begeleiden. Jennefer Verbeek, Danny Molenaar en Robbert van Strien van Peen&Ui geloven in ‘inclusief’ werken, dat betekent dat ieders input van gelijke waarde is  en op evenveel aandacht kan rekenen. Met een helpende hand bij het verhuizen, een kopje koffie aan de deur of een goed gesprek in het tuinhuis werden de eerste contacten met en tussen de bewoners gelegd.