Bij Nico Podcast 2

4 December 2018

In de tweede aflevering van de Bij Nico-podcast zoomen we verder in, en kijken we naar de stad waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden.

Wat is dat voor een stad, en wie wonen daar zoal? Lex Kamphues van de gemeente legt uit hoe je dat praktisch aanpakt, een nieuwe woonwijk in je stad aanleggen die deels voor statushouders is bedoeld. Annet van Aarsen van het Leidsch Dagblad vertelt over haar ervaringen met Leidenaars. Ook burgemeester Henri Lenferink komt aan het woord: over hoe Leiden met statushouders omgaat.

De muziek is gecomponeerd door Marc Baronner.

geplaatst op 4 December 2018

Meer nieuws

 • 5 April 2019

  Afscheid nemen in stijl

  Samen met bewoners en corporatie-collega's meedoen aan de Singelloop: zo namen Bart, Danny, Jennefer en Robbert afscheid na 1 jaar Nico. 

  Lees bericht
 • 5 March 2019

  Bij Nico Podcast 3

  In deze aflevering van de Bij Nico-podcast kijken we naar de wijk waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden Zuid-West. 

  Lees bericht
 • 19 October 2018

  De Bij Nico Podcast 1

  Luister hoe het is om aan te komen in een nieuw land. Deze podcast gaat over het welkomstcomitĂ©, de waarde van tijd, ontworteld zijn, zoeken naar je eigen kleur binnen de Nederlandse cultuur en hoe je als buur kunt helpen om een band met Nederland te krijgen. 

  Lees bericht