Bij Nico Podcast 2

4 December 2018

In de tweede aflevering van de Bij Nico-podcast zoomen we verder in, en kijken we naar de stad waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden.

Wat is dat voor een stad, en wie wonen daar zoal? Lex Kamphues van de gemeente legt uit hoe je dat praktisch aanpakt, een nieuwe woonwijk in je stad aanleggen die deels voor statushouders is bedoeld. Annet van Aarsen van het Leidsch Dagblad vertelt over haar ervaringen met Leidenaars. Ook burgemeester Henri Lenferink komt aan het woord: over hoe Leiden met statushouders omgaat.

De muziek is gecomponeerd door Marc Baronner.

geplaatst op 4 December 2018

Meer nieuws

 • 19 October 2018

  De Bij Nico Podcast 1

  Luister hoe het is om aan te komen in een nieuw land. Deze podcast gaat over het welkomstcomitĂ©, de waarde van tijd, ontworteld zijn, zoeken naar je eigen kleur binnen de Nederlandse cultuur en hoe je als buur kunt helpen om een band met Nederland te krijgen. 

  Lees bericht
 • 1 October 2018

  Tuinhuis in beheer bij bewoners

  In het tuinhuis is iedereen welkom en nu we elkaar hebben leren kennen is het  tijd om de bewoners ook bij het beheer te betrekken. Maar hoe doe je dat, samen een ruimte beheren? Gelukkig is er tijd om daar mee te experimenteren.  

  Lees bericht
 • 29 September 2018

  Welkom in Leiden

  In Leiden organiseert We are Leiden elk jaar een welkomst dag. Leidenaren leiden nieuwkomers op die dag rond door de stad met een leuke afsluiting in het museum van Volkenkunde.  

  Lees bericht