Bij Nico Podcast 3

5 March 2019

In deze aflevering van de Bij Nico-podcast kijken we naar de wijk waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden Zuid-West. 

Wat is dat voor een wijk, en wat gebeurt daar zoal? We praten met Arina van Dijk van woningcorporatie De Sleutels, en met Sjuul Paauw - Sociaal Werker Wijk bij Libertas, de welzijnsorganisatie van Leiden.

Heel speciaal is ons interview met Yvonne Ulrich-van de Vijver. Zij woont in Leiden Zuid-West, en was betrokken bij de klankbordgroep die de gemeente adviseerde in de aanloop naar de bouw van het Nico van der Horstpark. We praten met haar over hoe dat ging: hoe bewoners werden betrokken bij de vestiging van statushouders in de wijk.

Bij Nico Podcast 3


geplaatst op 5 March 2019

Meer nieuws

 • 4 December 2018

  Bij Nico Podcast 2

  In de tweede aflevering van de Bij Nico-podcast zoomen we verder in, en kijken we naar de stad waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden.

  Lees bericht
 • 19 October 2018

  De Bij Nico Podcast 1

  Luister hoe het is om aan te komen in een nieuw land. Deze podcast gaat over het welkomstcomitĂ©, de waarde van tijd, ontworteld zijn, zoeken naar je eigen kleur binnen de Nederlandse cultuur en hoe je als buur kunt helpen om een band met Nederland te krijgen. 

  Lees bericht
 • 1 October 2018

  Tuinhuis in beheer bij bewoners

  In het tuinhuis is iedereen welkom en nu we elkaar hebben leren kennen is het  tijd om de bewoners ook bij het beheer te betrekken. Maar hoe doe je dat, samen een ruimte beheren? Gelukkig is er tijd om daar mee te experimenteren.  

  Lees bericht