Bij Nico Podcast 3

5 March 2019

In deze aflevering van de Bij Nico-podcast kijken we naar de wijk waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden Zuid-West. 

Wat is dat voor een wijk, en wat gebeurt daar zoal? We praten met Arina van Dijk van woningcorporatie De Sleutels, en met Sjuul Paauw - Sociaal Werker Wijk bij Libertas, de welzijnsorganisatie van Leiden.

Heel speciaal is ons interview met Yvonne Ulrich-van de Vijver. Zij woont in Leiden Zuid-West, en was betrokken bij de klankbordgroep die de gemeente adviseerde in de aanloop naar de bouw van het Nico van der Horstpark. We praten met haar over hoe dat ging: hoe bewoners werden betrokken bij de vestiging van statushouders in de wijk.

Bij Nico Podcast 3


geplaatst op 5 March 2019

Meer nieuws

 • 5 April 2019

  Afscheid nemen in stijl

  Samen met bewoners en corporatie-collega's meedoen aan de Singelloop: zo namen Bart, Danny, Jennefer en Robbert afscheid na 1 jaar Nico. 

  Lees bericht
 • 4 December 2018

  Bij Nico Podcast 2

  In de tweede aflevering van de Bij Nico-podcast zoomen we verder in, en kijken we naar de stad waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden.

  Lees bericht
 • 19 October 2018

  De Bij Nico Podcast 1

  Luister hoe het is om aan te komen in een nieuw land. Deze podcast gaat over het welkomstcomitĂ©, de waarde van tijd, ontworteld zijn, zoeken naar je eigen kleur binnen de Nederlandse cultuur en hoe je als buur kunt helpen om een band met Nederland te krijgen. 

  Lees bericht