Tuinhuis in beheer bij bewoners

1 October 2018

In het tuinhuis is iedereen welkom en nu we elkaar hebben leren kennen is het  tijd om de bewoners ook bij het beheer te betrekken. Maar hoe doe je dat, samen een ruimte beheren? Gelukkig is er tijd om daar mee te experimenteren.  

Eerst maar een plan maken. Eind augustus brainstormen we over activiteiten en regels voor het gebruik van de ruimte. We starten met drie activiteiten: tafeltennis met Noureddin, Inloop met Ilse en Taalinloop met Edith en Mirjam. Sommige krijgen een vaste dag en tijdstip en andere worden meer los georganiseerd. De regels zijn simpel. Iedereen is welkom, je mag niet roken, niet slapen en geen alcohol gebruiken in het tuinhuis. En na 22.00 uur moet het stil zijn. Afspraken over opruimen en afwassen maken we ook en leggen alles vast in een ‘sleutelcontract’. We zijn klaar om te starten. Lees hoe het gaat in de komende verhalen over Nico.

geplaatst op 1 October 2018

Meer nieuws

 • 5 April 2019

  Afscheid nemen in stijl

  Samen met bewoners en corporatie-collega's meedoen aan de Singelloop: zo namen Bart, Danny, Jennefer en Robbert afscheid na 1 jaar Nico. 

  Lees bericht
 • 5 March 2019

  Bij Nico Podcast 3

  In deze aflevering van de Bij Nico-podcast kijken we naar de wijk waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden Zuid-West. 

  Lees bericht
 • 4 December 2018

  Bij Nico Podcast 2

  In de tweede aflevering van de Bij Nico-podcast zoomen we verder in, en kijken we naar de stad waar de Nico-bewoners terecht komen: Leiden.

  Lees bericht