Verhalen uit het Park

 • Inburgeren doe je samen!

  Inburgeren doe je samen!

  In het tuinhuis van Nico wordt ook regelmatig geoefend voor de inburgeringscursus. Aan de picknicktafels worden met een laptop en oordopjes in de verschillende vragen geoefend.

  Inburgeren doe je samen!
 • Sport en spel

  Sport en spel

  De tennistafel in het tuinhuis is een vaste ontmoetingsplek voor bewoners. Soms wordt er elke dag van de week wel even getafeltennist. Een momentje voor een groep bewoners om eens bij te praten en te ontspannen.

  Sport en spel
 • Aan de slag met taal

  Aan de slag met taal

  Contact maken en elkaar leren kennen gaat een stuk makkelijker als je elkaar kunt verstaan. Veel bewoners van Nico wachten nog op Nederlandse les. Mirjam en Edith namen het initiatief om een taalinloop te organiseren.

  Aan de slag met taal
 • Plantjes kopen

  Plantjes kopen

  Aan de voorkant van de woningen zijn plantvakken te vinden. Normaal gesproken beplant de gemeente deze vakken. We hebben de bewoners van Nico gevraagd of zij het zelf wilden doen. En dat wilden ze!

  Plantjes kopen
 • Wensenbord

  Wensenbord

  Een deel van de buitenruimte van het Nico van der Horstpark is nog niet ingericht. We hebben de gemeente gevraagd om dat even zo te houden, zodat we de bewoners konden vragen wat ze daar het liefste zouden willen.

  Wensenbord
 • Burenlunch

  Burenlunch

  Vijfendertig buren kwamen bij elkaar om te lunchen, op het pleintje voor het tuinhuis. Een leuke mix van statushouders en anderen. Er zijn zelfs twee bewoners van het nog op te leveren blok.

  Burenlunch