Aan de slag met taal

Aan de slag met taal

Aan de slag met taal

Contact maken en elkaar leren kennen gaat een stuk makkelijker als je elkaar kunt verstaan. Veel bewoners van Nico wachten nog op Nederlandse les. Mirjam en Edith namen het initiatief om een taalinloop te organiseren.

Een taalinloop is geen taalles maar wel een mogelijkheid om iets aan je taal te verbeteren op je eigen niveau.

De moeder van Joost, zij geeft taalles, helpt met materiaal om te starten. Ook het kwartetspel van Bij Nico wordt gebruikt. De eerste keren is er een klein groepje van twee bij elkaar, maar als snel schuiven er iedere maandag 8 personen aan. Dat maakt wel duidelijk hoe graag iedereen de taal wil leren. Ontzettend leuk om daar samen mee aan de slag te gaan.


geplaatst op 4 October 2018

Meer verhalen

 • Inburgeren doe je samen!

  Inburgeren doe je samen!

  In het tuinhuis van Nico wordt ook regelmatig geoefend voor de inburgeringscursus. Aan de picknicktafels worden met een laptop en oordopjes in de verschillende vragen geoefend.

  Inburgeren doe je samen!
 • Sport en spel

  Sport en spel

  De tennistafel in het tuinhuis is een vaste ontmoetingsplek voor bewoners. Soms wordt er elke dag van de week wel even getafeltennist. Een momentje voor een groep bewoners om eens bij te praten en te ontspannen.

  Sport en spel
 • Plantjes kopen

  Plantjes kopen

  Aan de voorkant van de woningen zijn plantvakken te vinden. Normaal gesproken beplant de gemeente deze vakken. We hebben de bewoners van Nico gevraagd of zij het zelf wilden doen. En dat wilden ze!

  Plantjes kopen