Bouwen met passie

Bouwen met passie

Bouwen met passie

Trots poseren ze samen op de bouwplaats van Nico: Nout Smits en Robert van der Doelen van Barli BV. Zij zorgen ervoor dat de bouw goed verloopt bij Nico.

Nieuw ‘dorp’

Ook voor de projectleiders van Barli is het Nico van der Horstpark een bijzonder project. Nout en Robert vinden het mooi dat ze op een leeg terrein een compleet nieuw ‘dorp’ mogen realiseren. Dat maakt het tegelijkertijd ook spannend, want het project heeft met 100 woningen een behoorlijke omvang en wordt onder een flinke tijdsdruk uitgevoerd. Ook de samenwerking van Barli met drie betrokken partijen (de Sleutels, Ons Doel en de gemeente Leiden) maakt dit tot bijzonder  project.

Kant en klaar

De Nico-woningen worden gebouwd in de fabriekshal in Uden. Als ze op transport gaan naar Leiden, zijn ze eigenlijk al zo goed als klaar. Aangekomen bij Nico worden de woningen met een grote hijskraan op de juiste positie geplaatst. Daarna worden ze aangesloten en kunnen de laatste dingen afgewerkt worden. Op die manier zijn de woningen binnen een mum van tijd klaar voor gebruik. De kwaliteit en uitstraling van de Nico-woningen is hoog en doet zeker niet onder voor permanente woningen. Door de houten buitengevel krijgen de woningen een natuurlijk en vriendelijk uiterlijk, dat goed bij het duurzame karakter past. Verder zijn de woningen voorzien van een duurzame installatie, zonnepanelen en zijn ze goed geïsoleerd.


Bouwen met een bijzonder doel

“We realiseren een plek voor bewoners, die op zoek zijn naar een veilige thuishaven. Dat is voor ons een extra motivatie om aan dit project mee te werken. En dankzij onze kant-en-klare woningen kan dat nieuwe thuis ook snel geboden worden.”

geplaatst op 25 January 2018

Meer verhalen

 • Inburgeren doe je samen!

  Inburgeren doe je samen!

  In het tuinhuis van Nico wordt ook regelmatig geoefend voor de inburgeringscursus. Aan de picknicktafels worden met een laptop en oordopjes in de verschillende vragen geoefend.

  Inburgeren doe je samen!
 • Sport en spel

  Sport en spel

  De tennistafel in het tuinhuis is een vaste ontmoetingsplek voor bewoners. Soms wordt er elke dag van de week wel even getafeltennist. Een momentje voor een groep bewoners om eens bij te praten en te ontspannen.

  Sport en spel
 • Aan de slag met taal

  Aan de slag met taal

  Contact maken en elkaar leren kennen gaat een stuk makkelijker als je elkaar kunt verstaan. Veel bewoners van Nico wachten nog op Nederlandse les. Mirjam en Edith namen het initiatief om een taalinloop te organiseren.

  Aan de slag met taal