De kleinzoon van Nico

De kleinzoon van Nico

De kleinzoon van Nico

Voor familie is het natuurlijk bijzonder wanneer een plek vernoemd wordt naar een opa of familielid. Trots is ook een goede benaming, en weet dat dat voor Nico ook zo zou zijn. 

Nico van der Horst (1919 - 1995) Leidenaar, ondernemer en bekend als eerste persfotograaf van Leiden. Het idee van een straatnaam ontstond vorig jaar waarna via een officieel verzoek bij de straatnaamcommissie Gemeente Leiden dit mogelijk bleek te zijn met een nieuw op te zetten woonlocatie; het Nico van der Horstpark.

Het park, het idee en samenleven van de toekomstige bewoners is positief. Zoals in alle vormen van samenleving en samenwerking is communicatie belangrijk. Nico was als ondernemer communicatief sterk en kritisch, in privé bescheiden en open. Eigenschappen die in zijn leven hebben gezorgd voor een sterk zakelijk en familie fundament.

Zakelijk nalatenschap leeft voort met de winkel op de Doezastraat 24 in Leiden en online met www.onsoudleiden.nl

geplaatst op 21 November 2017

Meer verhalen

 • Inburgeren doe je samen!

  Inburgeren doe je samen!

  In het tuinhuis van Nico wordt ook regelmatig geoefend voor de inburgeringscursus. Aan de picknicktafels worden met een laptop en oordopjes in de verschillende vragen geoefend.

  Inburgeren doe je samen!
 • Sport en spel

  Sport en spel

  De tennistafel in het tuinhuis is een vaste ontmoetingsplek voor bewoners. Soms wordt er elke dag van de week wel even getafeltennist. Een momentje voor een groep bewoners om eens bij te praten en te ontspannen.

  Sport en spel
 • Aan de slag met taal

  Aan de slag met taal

  Contact maken en elkaar leren kennen gaat een stuk makkelijker als je elkaar kunt verstaan. Veel bewoners van Nico wachten nog op Nederlandse les. Mirjam en Edith namen het initiatief om een taalinloop te organiseren.

  Aan de slag met taal