Een nieuwe start

Een nieuwe start

Een nieuwe start

Joost Arnoldus is Nico’s contactpersoon bij de Leidse afdeling van Vluchtelingenwerk.

“Wij helpen vluchtelingen op weg in Leiden. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen, er zit hier een groot team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers en vrijwilligers. Als een vluchteling in Nederland een status voor bepaalde tijd krijgt en gekoppeld wordt aan de gemeente Leiden, zoeken wij naar geschikte woonruimte in de stad. Vluchtelingen krijgen met ontzettend veel regelwerk te maken zodra zij naar een eigen woning verhuizen. Ook moeten ze een inburgeringscursus regelen en op zoek gaan naar werk.

Vrijwilligers helpen de vluchtelingen met allerlei praktische regelzaken. En maatschappelijke begeleiders helpen bij alles wat hun integratie in de samenleving bevordert. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het vergroten van het sociale netwerk, zodat vluchtelingen snel zelfstandig aan hun nieuwe toekomst kunnen werken. Ook ondersteunt Vluchtelingenwerk bij het samenbrengen van gezinnen die tijdens hun vlucht van elkaar gescheiden zijn geraakt.  

Ik vind het Nico van der Horstpark een prachtig project voor de stad Leiden, die van oudsher al een stad van vluchtelingen is. Met dit project krijgen zowel mensen met een vluchtelingachtergrond als woningzoekenden uit de Leidse regio de kans op een nieuwe start en om hier gezamenlijk iets moois op te bouwen. De gemeenschappelijke ruimte op het terrein, het tuinhuis, speelt een belangrijke rol als ontmoetingsplek: integratie begint namelijk met elkaar leren kennen.”

Op de foto staan, van links naar rechts: Christine Simonian, junior teamleider Maatschappelijke begeleiding, Joost Arnoldus, teamleider Huisvesting en Maatschappelijke begeleiding en Yvonne de Jong, teamleider Juridische begeleiding.


geplaatst op 16 January 2018

Meer verhalen

 • Speciale buren

  Speciale buren

  Robbert, Danny, Jennefer en Bart zijn speciale buren in het Nico van der Horstpark. Zij wonen er niet, maar zijn er regelmatig te vinden. Als ze er zijn, zitten ze Bij Nico: het tuinhuis in het Nico van der Horstpark.

  Speciale buren
 • Bouwen met passie

  Bouwen met passie

  Trots poseren ze samen op de bouwplaats van Nico: Nout Smits en Robert van der Doelen van Barli BV. Zij zorgen ervoor dat de bouw goed verloopt bij Nico.

  Bouwen met passie
 • Een soepel bouwproces

  Een soepel bouwproces

  Samenwerking is altijd belangrijk in een bouwproces, maar met drie partners die samen bouwen is dat cruciaal.

  Een soepel bouwproces